Jongeren in Bolsward actief en betrokken

Maandag 29 juni zal er een speciaal voetbaltoernooi worden georganiseerd voor de jongeren uit Bolsward en na de zomer zullen meer activiteiten volgen.

Het jongerenwerk van Timpaan Welzijn, Stichting jongerenwerk Bolsward en de Buurtsportcoach willen door middel van een structureel programma van educatieve en sportieve activiteiten, tieners en jongeren leiden naar het jongerencentrum of naar een andere geschikte ontmoetingsplek.
Het doel is onder andere dat het drempelverlagend is in overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, dat verveling wordt tegengegaan en hierdoor het vandalisme wordt teruggedrongen. Dat de jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben en dat de maatschappelijke betrokkenheid vergroot wordt.

Hiermee wil men een goede communicatie en samenwerking realiseren tussen jeugd, jongerenwerk, politie, kinderopvang scholen en buurtsportcoaches.

Projecten en activiteiten

Jongerenwerk Bolsward, Timpaan Welzijn en de Buurtsportcoach zullen het komende jaar een structureel aanbod bieden van educatieve en sportieve activiteiten. Deelnemers aan deze activiteiten proberen we te verleiden om mee te werken als vrijwilliger tijdens leuke projecten vóór Bolsward. De eerste vrijwilligers worden deze week al ingezet tijdens de Heamiel en later dit jaar bij het Timmerdorp. Daarnaast zullen ook preventieve acties worden ingezet op kinderen van de bovenbouw van basisscholen in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.