Jongeren in Bolsward, actief en betrokken

Hou jij van voetbal en van vlees? Dan is dit iets voor jou! 30 jongeren uit Bolsward gaven gehoor aan deze oproep.

Samen met deze jongeren, vrijwilligers van het Jongerencentrum, Timpaan Jongerenwerk, de Wijkagent en de Buurtsportcoach hebben we een topdag gehad met “Voetbal en vlees”!

Voetbal, maar dan anders
De middag begon met een alternatief voetbaltoernooi. De eerste opdracht, zelf eerlijke teams maken, bleek een mooie uitdaging. Na goed overleg gingen we los met verschillende vormen van voetbal. Met voetvolley, een voetbalwedstrijd, “Kamikaze Keeper” en “Het kanon van Bolsward” konden de teams punten verzamelen. Het winnende team ontving een beker en kreeg de eer om de BBQ te openen door de eerste hamburger in ontvangst te nemen. Ondanks de prestatiedrang werd er zeer sportief gespeeld. “Een mooi gezicht, zoveel actieve jongeren bij elkaar!”, zegt de toekijkende buurvrouw.

Wat voor vlees hebben we in de kuip?
Tijdens de barbecue in het Jongerencentrum werd onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over de twijfelachtige spelregels van de activiteiten eerder die dag. Tussen de hamburger en de cola door was een mooi moment voor de Wijkagent en de Buurtsportcoach om met de jongeren in gesprek te gaan. “Goed om op deze manier met de jongeren in contact te komen”, aldus Wijkagent Simeon Pijl. Een bijkomstigheid: 50% van de jongeren geeft aan dat ze graag willen meehelpen als vrijwilliger bij het Karwei Timmerdorp in Bolsward. Fantastisch!

Bumperball in “ons” park
“Op een leuke en sportieve manier bezig zijn in ons park” was het doel. Met aangevulde energie gingen we naar het Julianapark voor de activiteit Bumperball. Een spectaculaire afsluiting van een mooie dag. Na, met zijn allen, opgeruimd te hebben, lopen we moe en voldaan terug naar het Jongerencentrum. “We hebben de smaak te pakken en willen nog veel meer activiteiten organiseren samen met de jongeren”, zegt Anita Walinga, vrijwilliger Jongerencentrum.

Wordt vervolgd
Vanaf dit jaar zullen wij meer projecten en activiteiten organiseren om de leefbaarheid, gezondheid en sportiviteit te stimuleren. Hierbij richten wij ons vooral op jongeren en op de oudere kinderen van de basisscholen in Bolsward. Het jongerenwerk van Timpaan Welzijn, Stichting jongerenwerk Bolsward, Politie Bolsward het onderwijs en de Buurtsportcoach zullen hierbij nauw blijven samenwerken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.