Jongeren Bolsward en Sneek in landelijke poëziewedstrijd

SNEEK – Op donderdag 14 januari om 14.00 uur barst in Theater Sneek de VERS Revue los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Marne College uit Bolsward, RSG Magister Alvinus uit Sneek en Scholengemeenschap Bogerman.

Ruim 280 jongeren van deze scholen schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2016: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

Entr’actes

De gedichten van de jongeren worden afgewisseld met urban dance door Turn it Loose, een act van goochelaar Celsius en een optreden van VSB Poëzieprijs genomineerde Maud Vanhauwaert. De presentatie is in handen van de Friese dichter Tsead Bruinja.

Jury

Een deskundige jury selecteert vier jongeren die doorgaan naar de grote VERS finale op 31 mei 2016 in het Compagnietheater in Amsterdam. De jury bestaat uit Maud Vanhauwaert, Henk van der Veer, journalist en stadsdichter van Sneek en Mirjam Bakker, wethouder Kunst en Cultuur van Súdwest Fryslân.

De winnaars van de revue in Sneek treden ook met hun eigen gedicht op tijdens de uitreiking van de VSB Poëzieprijs op 27 januari in Groningen. U bent van harte welkom in Theater Sneek! De toegang is gratis. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.