Jongens uit Witmarsum en Arum geëerd door Carnegie Heldenfonds

Woensdag werden op het stadhuis van Sneek Johan van der Schaaf (toen 15) uit Witmarsum, en Jildert Wijbenga (toen 12) en Jesse van der Heide (12) in het zonnetje gezet door de gemeente.

Op 28 mei 2017 twijfelden de jongens geen moment toen 81-jarige Henk Seerden, inwoner van Franeker horden roepen om hulp. Diens elektrische rolstoel kantelde in de berm van de Arumerweg in Witmarsum, waardoor hij te water raakte.

Jildert en Jesse zagen het gebeuren en riepen de hulp in van Johan. Hij hield het slachtoffer boven water tot er meer hulp kwam. Zo kon Seerden uiteindelijk gered worden.

De drie werden door burgemeester Magda Berndsen gehuldigd op verzoek van het Carnegie Heldenfonds. Johan met een legpenning met oorkonde, Jildert en Jesse met een oorkonde.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.