Jonge vrouwen verkennen werken in bouw en techniek

Vrouwen en techniek, je ziet het nog niet vaak genoeg. Als het ligt aan de organisatoren van TechMISSion-dag gaat daar verandering in komen.

Op 15 maart werd deze dag voor de tweede keer georganiseerd. De dag startte bij Jorritsma Bouw, waar Lisette Berg (22 jaar) als werkvoorbereider Onderhoud & Beheer werkzaam is. Zij is medeorganisator van deze TechMISSion-dag en wil jonge vrouwen graag enthousiast maken voor het werken in de bouw.

Zo’n dertig jonge vrouwen verkenden hun carrièremogelijkheden in de bouw en (laboratorium) techniek. Een volle dag met werkbezoeken en speeddates met professionals Sander Zwart, Anky Nutterts en Jantien de Boer. En natuurlijk een aantal workshops waarbij de ‘meiden’ ook zelf aan de slag mochten. Bij Jorritsma Bouw maakten ze bijvoorbeeld van hout een uil, bij Stucbouw konden ze ervaren wat het is om ornament te maken en ze kregen bij Hochwald een rondleiding op een laboratorium. Zo konden ze snuffelen aan het werken in de bouw en techniek, maar natuurlijk was er ook ruimte voor een lekkere lunch. Een uitgelezen kans om te netwerken, contact te leggen voor een mooie stageplek met

TechMISSion-dag is een initiatief van CNV Vakmensen, ROC Friese Poort, Bouwen aan de Bouw en bedrijven. Deelnemende bedrijven waren dit jaar Hochwald, Stucbouw, Bos Konstruktie & Machinebouw en Jorritsma Bouw.

Bron: Jorritsma Bouw

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.