Johan Willem Friso kapel speelt voor Stichting Stype Tadzjikistan

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso geeft maandagavond 22 december om 20.15 uur een benefietconcert in Theater Sneek op uitnodiging van Stichting Stype Tadzjikistan uit Burgwerd.

Sinds 2007 worden er vanuit Burgwerd reizen naar Tadzjikistan georganiseerd om het lot van de gehandicapte kinderen in de historische stad Hisor te verbeteren. Eerst waren deze reizen samen met Stichting Sviatoslav uit Scharnegoutum, maar na enige jaren besloot men in Burgwerd de activiteiten zelfstandig te organiseren en een eigen stichting op te richten.

In 2014 is weer een reis georganiseerd, en kon met vreugde worden vastgesteld, dat inmiddels ook de Tadzjiekse overheid in het internaat, waar de omstandigheden letterlijk mensonterend waren, is gaan investeren. De corrupte directie is vervangen, en grote delen van het gebouw zijn opgeknapt. Dit opknappen werd aanvankelijk alleen door vrijwilligers uit Nederland gedaan, en het geeft heel veel voldoening te zien, dat dit na jaren ook door de Tadzjieken zelf is opgepakt.

Verder heeft de Stichting een kledingdepot in het internaat en zorgt de Stichting dat de voorraad shampoo, tandpasta, zeep en medicijnen op peil blijft. Voor een beperkt aantal jongeren dat het internaat verlaat, heeft de Stichting een flat in de hoofdstad Dushanbe waar de jongeren een vakopleiding of studie volgen. Zo krijgen kinderen een toekomst, die anders letterlijk voor de bedelstaf zouden zijn opgegroeid.
Voor de toekomst wil de Stichting samen met de directie van het internaat een plan opstellen om de hygiëne in het kindertehuis te verbeteren. Nu nog heerst er een onbeschrijfelijke stank in de toiletten, doordat er grote delen van de dag geen stromend water aanwezig is. En als de zaak één keer verstopt is, krijg het dan maar weer eens open …
Voor meer informatie over het werk van de stichting: www.stichtingstype.nl.

Concert

Voor de avond in Sneek heeft de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso een speciaal programma samengesteld van bekend-klassiek tot eigentijds-swingend, en alles natuurlijk in Kerstsfeer met aandacht voor kinderen. Zo klinken er onder andere een vrolijk trompetconcert van Vivaldi en het bekende ‘trommellied voor Kerstfeest’.
De KMKJWF bestaat uit ca. 50 professionele musici, en staat garant voor een avond vol muziek van topkwaliteit. Het is voor het eerst, dat dit orkest Sneek aandoet. Tijdens het concert worden er filmbeelden getoond van de omstandigheden in Tadzjikistan en van de werkzaamheden van de stichting.

De kaarten voor dit unieke concert kosten slechts € 15 per stuk, en zijn te koop aan de kassa en via de website www.stichtingstype.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.