Johan Creten hoofdgast bij Marnecollegetour

Woensdagmiddag 16 mei, zat de collegezaal van het Marnecollege bommetje vol met tweede klas havo en vwo en kunstleerlingen uit de bovenbouw. Hier vond de tweede editie van ‘Marnecollege tour’ plaats waar de leerlingen aandachtig luisterden naar het verhaal van Johan Creten, de ontwerper van de fontein van Bolsward voor het project 11-fountains.

Hij nam de leerlingen mee in zijn verleden, toen hij als jongen van hun leeftijd gevangen werd door de schoonheid van het verbeelden. Na een uiteenzetting van zijn manier van werken vertelde hij over het tot stand komen van het ontwerp van de fontein voor het Broereplein. Op een boeiende wijze wist hij aan de hand van Batman en vuurspuwers zijn zienswijze en idee achter het ontwerp aan zijn toehoorders duidelijk te maken.

Aansluitend kregen de leerlingen en docenten de kans om Johan Creten vragen te stellen en hun eigen ontwerpen en maquettes van de fontein aan hem te tonen.

Met een oorverdovend applaus nam Johan Creten afscheid, waarbij hij een boek met zijn ontwerpen aan de school overhandigde met daarin een dankwoord voor een,naar zijn eigen zeggen, bijzondere school.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.