Jeugdige verdachten brand speeltoestel melden zich bij politie

Bolsward – Naar aanleiding van een brand op dinsdagmiddag van een speeltoestel op een schoolplein aan De Blink heeft de politie contact gehad met vijf jongens van 13 en 14 jaar oud uit Bolsward. Deze jongens hebben samen met hun ouders op het politiebureau een verklaring afgelegd over wat er precies is gebeurd.

De politie werd dinsdag rond 17:10 uur samen met de brandweer gestuurd naar De Blink. Op het schoolplein aldaar zou een plastic speeltoestel in de brand staan. Door de hitte van het vuur sprongen meerdere ruiten van de school. Door de brandweer werd deze brand geblust.

Door de agenten werd een onderzoek ingesteld en kregen van getuigen de naam door van een jongen die op het schoolplein was gezien. Hierop hebben de agenten contact gezocht met deze jongen en zijn ouders. Uit het gesprek wat daarop volgde werd duidelijk dat hij meer kon vertellen over het ontstaan van deze brand en wie er bij hem waren op dat moment.

Met de ouders van deze jongens is contact geweest en alle jongens zijn samen met hun ouders naar het politiebureau gegaan om hun verklaring af te geven over hun mogelijke betrokkenheid bij deze brand.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *