Jeugdige judoka's sportschool Poelstra scoren in Norg

In Sporthal De Brinkhof in Norg werd weer het jaarlijkse Paul Dijkstra mini toernooi gehouden.

Ook Sportschool Poelstra was hier weer succesvol aanwezig, met vooral jonge en beginnende judoka’s in de leeftijd -12 jaar. Amara Buwalda (Bolsward) was sterk op dreef: 3× winst met ippon en 1e prijs. Riemer-Jelte Buwalda (Bolsward)stond ook weer goed te judoën was ook blij met zijn 3e prijs. Andere judoka’s deden het ook goed. Benyam Bössack (Witmarsum) won ook 3 van zijn 4 partijen en won zilver. Duncan en Olav v.d. Heide (beiden Witmarsum) pakten beiden brons.
In de expohallen in Roeselare werd het Internationale ploegentoernooi Hooglede gehouden. Judo A-zeven kwam hier met een zeer sterk team voor de dag. Meisjes: -32 Ilse Dijkstra; 36 Anandi Bomas; -40 Rixt Geertsma en +40 Annafleur Visser. Jongens -30 Mark Klokman, – 34 Esben Poelstra, -38 Quinten vd Veen, – 42 Troy vd Veen en +42 Mathijs Pietersma en Giel Dol.

De eerste partij tegen Judo club Aardooie werd al overtuigend gewonnen. Ilse, Anandi, Rixt, Mark, Esben, Quinten en Mathijs zorgden voor een 7 – 2 overwinning. Ook Lichtenvoorde werd verslagen: Isle, Rixt, Annafleur, Mark, Esben, Quinten, Troy en Giel zorgden voor de 8 – 1 overwinning. Tegen Ingelmunster werd het zelfs 9 – 0. Tegen Jenos Kwai uit Hooglede was het nog spannend bij de meisjes. Tussenstand 2 – 2. Mark, Esben, Quinten, Troy en Giel bepaalden de eindstand op 7 – 2. Met overmacht kampioen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.