Jeugd krijgt les in verantwoordelijk autorijden

Vrijdag was het 3D tripping Experience in het Jongerencentrum van Bolsward.

In het jongerencentrum stond een simulator waarop de jeugd kon ervaren hoe het is om te rijden met alcohol of drugs. Ondanks dat de medewerkers van het centrum dit op een zeer kort termijn moesten regelen en promoten was er een grote opkomst.

Zo’n 30 jongeren kropen achter het virtuele stuur om te zien wat een ritje onder invloed van alcohol of drugs met je bewust zijn kan doen.

Er werd wel wat lacherig gedaan omdat het natuurlijk virtueel is maar de heren van RYD (Responsible Young Drivers) lieten wel weten dat rijden onder invloed grote gevolgen kan hebben op het verkeer en dus op jouw leven maar ook op dat van een ander. Maar de jongeren waren wel degelijk enthousiast over de simulator die midden op de dansvloer stond.

Zelf kroop het bestuur van het jongerenwerk ook even achter het virtuele stuur en veroorzaakten hierdoor een ongeluk of werden aangehouden.

De boodschap is duidelijk overgekomen, be responsible, be safe!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.