Jessie Rekker wint door elkaar loten bij schoolmeisjes kaatsen in Bolsward

Er stonden 12 parturen op de afdelingslijst. Na de schermutselingen op de eerste lijst bleven er 6 parturen over. De enige echt spannende partij in de eerste omloop was die tussen Makkum en Workum. Makkum kwam met 5-2 voor, maar moest zijn meerdere nog erkennen in Workum.

Op de tweede lijst was de spannendste partij die tussen Sexbierum en Easterein. Het was Sexbierum dat aan het langste eind trok. Met een 5-3 overwinning voor Sexbierum trok Easterein aan het kortste einde.
In de halve finale tussen Sexbierum en Raerd trok het prima ingespeelde Sexbierum aan het langste einde. Met 5-1 konden de Sexbierummers die opmaken voor de finale tegen Dronryp die een staand nummer hadden. Met 5-3 en 6-2 gingen de kransen naar Sexbierum.

Eerste prijs: Sexbierum-Pietersbierum Sigrid Post, Berber Bruinsma en Fiera de Vries
Tweede prijs: Dronryp Inge Jansma en Julia Marthine Rienks
Derde prijs: Raerd: Tara Brit van der Meulen en Jildou Ekema

De verliezers van de eerste omloop van de afdeling konden meedoen in de door-elkander-lotenwedstrijd. Voor het eerst dit jaar werd op het veld de d.e.l.-wedstrijd geloot. Jammer, dit kostte zomaar drie kwartier.
Veertien parturen werden geloot en de spannendste partij was de halve finale tussen de gezusters Smink uit Makkum. Nadat Anouk met MAureen Noordhuis steeds de leiding had gehad trok jongere zus, Larissa, met alles aan de hang toch aan het langste einde. Op die stand kon Maureen de kaats niet passeren.
Het giechelende partuur van Jessie Rekker en Anna Rob trok in finale aan het langste einde. Zij wonnen met 5-3 en 6-4 van Larissa Smink en Baukje Heeringa.

Eerste prijs: Jessie Rekker (Bolsward) en Anna Rob (Winsum)
Tweede prijs: Larissa Smink (Makkum) en Baukje Heeringa (Reduzum)
Derde prijs: Anouk Smink (Makkum) en Maureen Noordhuis (Bolsward)
Derde prijs: Marije Bodde en Nienke Zijlstra (Berltsum)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.