Jelte Krijnsen geselecteerd voor Cycle Sierra Nevada Scholarship-programma

De Bolswarder fietser Jelte Krijnsen vertrekt in het nieuwe jaar om een ​​grote stap te zetten in zijn droom om een ​​professionele wielrenner te worden.

Jelte is gekozen om deel te nemen aan een trainingskamp in Spanje. Hij is een van de vijftien getalenteerde renners uit heel Europa die zijn geselecteerd voor een elite trainingskamp van een week begin januari in de bergen van de Sierra Nevada. Alleen al om geselecteerd te zijn is een fantastische prestatie voor Jelte, die een zeer getalenteerd lid is van het Wilton-cyclingteam.

Sommige van de renners die in voorgaande jaren aan hetzelfde kamp deelnamen, hebben een contract getekend bij professionele wielerteams, waaronder BMC en Lotto Soudal.
Het trainingskamp wordt georganiseerd door het fietsvakantie bedrijf Cycle Sierra Nevada en is bedacht als een manier om getalenteerde jonge wielrenners de gelegenheid te geven gebruik te maken van een gratis fietskamp.

Het doel van het trainingskamp is om een ​​groep jonge atleten met verschillende achtergronden en nationaliteiten samen te brengen met de kans om deel te nemen aan een trainingskamp van een week en, hopelijk, van elkaar te leren. Jelte zal trainen met andere veelbelovende renners uit Noorwegen, Denemarken, Nederland, België, Duitsland en de Republiek van Ireland. Jelte is nu sinds een jaar lid van UWTC de volharding – Wilton cyclingteam. Tijdens de zomermaanden rijdt hij ongeveer 400 kilometer per week, in de winter zijn dat iets minder kilometers.

Hij zegt dat hij uitkijkt naar deelname aan het trainingskamp vroeg in het seizoen in de bergen van de Sierra Nevada. “Er zijn dit jaar vijftien zeer goede renners ingeschreven en het zou ons een kans moeten geven om de benen een beetje te strekken op enkele van de langere beklimmingen waar het gebied om bekend staat. Daarnaast zal er ook begeleiding zijn van een paar renners van het professionele team Lotto Soudal “, legde Jelte uit. “Ik heb gedroomd om een ​​professionele wielrenner te worden en ik ben erg enthousiast over deelname aan dit trainingskamp.”

Een woordvoerder van Cycle Sierra Nevada zei: “Een deel van de missie van het trainingskamp is om de deelnemers te helpen bij het leren en ontwikkelen van hulpmiddelen om betere atleten te worden. “Het is echter niet onze taak om dromen te verkopen. Fietsen is een ongelooflijk veeleisende sport en een leven als professional is simpelweg onbereikbaar voor de meerderheid. “Het hoofddoel van ons trainingskamp is niet competitief, maar vooral bedoeld voor de geselecteerde sporters om van hun tijd in Spanje te genieten en om enkele positieve ervaringen op te doen.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.