Jambowa-scouts bij Herdenking op de Dam

Drie scouts van Scouting Jambowa zullen vrijdag 4 mei bij de Nationale Herdenking op de Dam zijn. Zij maken deel uit van de groep van 90 scouts en zeekadetten uit Fryslân die die dag assisteren in Amsterdam.

De scouts en zeekadetten zijn opgedeeld in groepen die ieder een eigen taak hebben: het hijsen van de vlaggen, kransen aandragen, helpen met de bloemen, mensen in een rolstoel begeleiden en het begeleiden van scholieren. Aleida IJdema en Elise Janssen mogen rolstoelduwen, en Emma Janssen helpt met de bloemen.

Voor de drie scouts is het een unieke en bijzondere ervaring om mee te mogen doen. Ze hebben een voorbereidingsweekend gehad waarin ook het Verzetsmuseum in Leeuwarden werd bezocht, en ze hebben gesproken met veteranen. Tijdens een laatste informatiebijeenkomst in het Provinciehuis in Leeuwarden werden de taken geoefend zodat ieder weet wat hij of zij moet doen en waar ze moeten zijn.

Scouting Jambowa zelf zal traditiegetrouw present zijn bij de herdenking bij Marnezijl in Bolsward.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.