Jaarwisseling: agent gewond, maar geen grote incidenten

REGIO – In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grote ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt.

In de provincie Fryslân verrichtte de politie acht aanhoudingen voor onder andere openlijke geweldpleging, mishandeling en het verstoren van de openbare orde.

Op enkele plekken in Fryslân was er sprake van dreigende ongeregeldheden, maar hoefde de politie niet in te grijpen.

Rond 19.45 uur raakte een jong kind gewond bij een vuurwerkgerelateerd ongeval aan de Handwerkerszijde in Drachten. Het jongetje is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en nadere behandeling. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Aan de Boerestreek in Appelscha is rond 01:30 uur een man aangehouden voor het mishandelen van een 19-jarige man uit Leeuwarden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en mishandelde hij een politieagent. De agent heeft aangifte gedaan.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.