Jaap Harkema verlaat na 28 jaar bestuur KV Westergo

Afgelopen vrijdag 4 november nam Jaap Harkema na tientallen jaren afscheid van het bestuur van KV Westergo.

JaapHarkema is al lange tijd betrokken bij de KV Westergo. Eerst op het oude veld waar nu het Marne College op staat, zonder kantine of warm water in de kleedkamers. Daarna op het terrein aan de Beekhuissingel. En ook bij de laatste verhuizing naar de nieuwe plek op Sportpark Het Bolwerk had Jaap een groot aandeel in de onderhandelingen en realisatie van de nieuwe accommodatie met kunstgrasvelden. Leden van Westergo zullen het met Jaap eens zijn dat dat een hoogtepunt in zijn bestuurscarrière bij Westergo was.

Lange tijd is Jaap ook actief geweest als speler binnen de lijnen van het korfbalveld. Een vervelende knieblessure maakte daar helaas een eind aan. “Maar ieder nadeel heb zijn voordeel” is bekend gezegde in de Nederlandse sport. Voor Westergo betekende dit o.a. dat Jaap meer wedstrijden ging leiden als scheidsrechter.

Door de jaren heen is hij opgeklommen tot scheidsrechter van wedstrijden op hoog niveau. Ook nu nog fluit Jaap Harkema voor Westergo bijna wekelijks korfbalwedstrijden door het hele land. Tijdens het 25 jarig jubileumfeest van KV Westergoheeft Jaap in pak en met een hoge hoed op een wedstrijd gefloten. Er zullen weinig scheidsrechters zijn die dat op hun CV hebben staan.

Als bestuurslid en voorzitter was Jaap heel actief bij het zoeken naar sponsoren en de zoektochten naar nieuwe hoofdtrainers. Gelukkig voor Westergo neemt Jaap Harkema dan wel afscheid van het bestuur, maar blijft hij nog op een heel aantal terreinen actief voor de club. Om Jaap te bedanken voor zijn inzet in het bestuur en voor de club werd hij vrijdagavond in de jaarvergadering benoemd tot erelid van KV Westergo en kreeg hij een Walk-of-Fame-tegel aangeboden, die meteen vrijdagavond is geplaatst voor de kantine van KV Westergo.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.