ITS reizen heeft veiligste dubbeldekker van Friesland

ITS reizen uit Bolsward heeft onlangs de veiligste dubbeldekker binnen de touringcar sector in gebruik genomen.

Deze dubbeldekker van het merk SETRA (SElbst TRagende Aoutbus) gebouwd in Neu Ulm te Duitsland is ontwikkeld door Daimler / Mercedes.

Bijzondere beleving
Met uitzonderlijk comfort en royale zitplaatsen op twee niveaus bied deze dubbeldekker plaats aan 88 passagiers. Vanaf het panoramabovendek is reizen een bijzondere beleving, dit word extra versterkt door alle comfort in deze touringcar waaronder een complete boordkeuken en de modernste klimaatbeheersing.

Automatisch remmen
Deze unieke touringcar, de enige in Fryslan, is voorzien van Afstand radar tempomaat (ART) een radar om de afstand tot uw voorganger te regelen. Wanneer een voorganger plotseling remt, volgt de bus automatisch door ook te remmen. Ook kan bij mist uw voorganger tot op 200 meter waargenomen worden inclusief hun snelheid. De Active Brake Assist 3 (ABA-3) zorgt ervoor dat de touringcar helemaal zelfstandig tot stilstand komt wanneer er plotseling een stilstaand obstakel zich op de rijbaan bevind. Door de Electronic Stability Program (ESP) kan bij een uitwijkmanoeuvre de touringcar niet kantelen.

Economisch verbruik
Daarnaast voldoet deze touringcar aan de hoogste kwalificatie met betrekking op milieueisen door zijn euro 6 motor en wordt in elke millieuzone van alle Europese steden toegestaan. Door de Predictive Powertrain Control (PPC) die werkt door middel van een topografische GPS-kaart volgt de bus in bergachtige gebieden de meest economische snelheden voor een zo economisch verbruik van brandstof. Met zijn 510 pk en eigen gewicht van 19.000 kg worden de sterkste hellingen in de bergen met gemak bedwongen.

Door mede-eigenaar van ITS de heer Anne Mulder zijn alle veiligheidssystemen op verzoek van Daimler getest op het circuit in Hockenheim. De eerste gasten hebben al mogen genieten van het comfort naar onder andere Zweden-Noorwegen en Finland, maar ook Oostenrijk en Italië.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.