It Fryske Gea zoekt verhalenvertellers!

Vind je natuurbescherming ook belangrijk en wil je dat het verhaal van jouw omgeving verteld blijft? Meld je aan als excursieleider bij It Fryske Gea.

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren ze meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen ze niet alleen.

Ze worden gesteund door 35.000 leden. Met zijn allen beschermen ze de natuur in de mooiste provincie van Nederland. De inzet van excursies draagt hieraan bij. Op jaarbasis organiseren ze rond de 900 excursies voor circa 16.000 deelnemers. Jong en oud gaat mee op stap in de gebieden. Ook bij jou in de buurt!

Om dit te kunnen realiseren zoekt It Fryske Gea in Midden Fryslân excursieleiders voor:

Vaar- en kano excursies
Jeugdexcursies

Wat doet een excursieleider/ verhalenverteller?

Je neemt deelnemers mee op natuurbeleving in de natuurgebieden met aandacht voor de rijkdom, ecologie en cultuurhistorie. Een gemiddelde excursie duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

Wat wordt er van jou gevraagd? 

Vooral veel enthousiasme! Dit in combinatie met een basiskennis van natuur en ecologie. Daarnaast ben je minimaal 1 of 2 maal per maand beschikbaar voor het begeleiden van een excursie in één van de natuurgebieden. Voorafgaand neem je deel aan een training tot excursieleider, die totaal vier maanden duurt en om de week op de avond wordt gegeven. Zo leer je alle kneepjes van het vak om vol vertrouwen op pad te kunnen gaan!

Wat kan It Fryske Gea jou bieden? 

Excursieleider bij It Fryske Gea is een vrijwillige functie. Je krijgt reiskosten vergoed en de juiste kleding voor buitenwerk. Daarnaast ontvang je een gratis lidmaatschap (incl. kwartaal magazine), het vrijwilligersblad en er wordt ieder jaar een speciale vrijwilligersdag georganiseerd. Want naast jouw bijdrage aan natuurbescherming is het ook vooral heel leuk en gezellig!

Kijk voor ervaringen van vrijwilligers die je voorgingen op www.itfryskegea.nl/vrijwilligers

Interesse en meer weten?

Bel op 0511 – 53 96 18 of mail jouw contactgegevens naar bcdealdefeanen@itfryskegea.nl

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.