Iris Quisenaerts 4e op EK Line Dance

Afgelopen weekend stond de Bolswardse Iris Quisenaert op het EK Line dance in Egmond aan Zee.

Archieffoto

Iris deed mee op de onderdelen Classics en Modern en bij dat laatste onderdeel, waar ze 4e werd deed ze voor het eerst mee.  In de categorie Teen Novice moest ze de classics 6 dansen doen, Lilt, smooth, wals, chacha, funky en een novelty. Bij het onderdeel Classic werd Iris 5e.

Voor de categorie modern basic was het hard werken voor Irsis”: Ik heb één dans van de drie gedaan, want ik moest het in twee weken leren. Die dans was een funky en dat is hip-hop/street-dance”.

De reden dat ze nu met modern mee doe is omdat ze deze manier van dansen erg leuk vindt en daarnaast wil ze voor het WK later dit jaar in Kalkar ook met modern meedoen.

Om zich te kunnen plaatsen voor het WK moet ze dit jaar aan drie internationale wedstrijden mee doen. :”Ik heb nu twee van de drie  wedstrijden gehad. Deze en de Benelux,  waar ik trouwens 1e in Teen Novice was. De derde wedstrijd is in september, het UK Open in Liverpool.

Na die wedstrijd gaat Iris nog meedoen aan het NK en de Belgische kampioenschap. Eind december is dan het WK in Kalkar.

Hier ziet Iris enorm naar uit:” Door mijn nieuwe sponsor, de Stiekeme Stoker, kan ik nu een nieuwe dansjurk laten maken. Daarvoor wil ik ‘de Stiekeme Stoker’ heel erg bedanken! En nu ga ik volop trainen in Arum, bij Chantal Pascalle van Dijk voor mijn volgende wedstrijd”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.