Inwoners Súdwest-Fryslân openen deuren duurzame huizen

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 5 en 12 november delen huiseigenaren uit onze gemeente hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

De gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen zo uit de eerste hand,” aldus wethouder Mirjam Bakker. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageerde een enthousiaste bezoeker afgelopen jaar.

Een woning bezoeken?
Mensen die graag op 5 of 12 november een duurzame woning in onze gemeente willen bezoeken, moeten zich van tevoren aanmelden. Op http://duurzamehuizenroute.nl/sudwest-fryslan is een overzicht te vinden van de duurzame huizen in Súdwest-Fryslân die op 5 en 12 november hun deuren openen voor publiek. Belangstellenden kunnen zich bij meerdere huizen inschrijven voor een bezoek.

Een woning aanmelden?
Woont u zelf in een duurzame woning en wilt u graag uw ervaringen met anderen delen? U kunt uw woning het hele jaar door aanmelden bij de Duurzame Huizen Route (www.duurzamehuizenroute.nl). Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Huiseigenaren die op 5 en/of 12 november hun woning openstellen, maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.