Internationaal Folkloristisch Dansfestival zoekt gastgezinnen

 

Het Internationaal Folkloristisch Dansfestival, dat dit jaar wordt gehouden van 22 tot 25 juni a.s. komt al snel dichterbij, dus zoekt het huisvestingsteam naar een aantal gastgezinnen die de diverse buitenlandse dansgroepen die weer naar Bolsward komen, onderdak willen bieden.

Dit jaar komen de dansgroepen uit Kenia, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Italië, Griekenland.

Toon uw gastvrijheid en meld u aan bij Alex Tjalsma, 06-23774284. (graag na 18.00 uur) en/of bij Hendrika Woudstra, 0515 573405, Kerkstraat 34 8701 HS Bolsward.

Op de bijgaande foto ziet u de Italiaanse dansgroep uit Sicilië, die dit jaar naar Bolsward komt. De groep bestaat uit studenten en jonge mensen die graag met zingen en dansen uitdrukking geven aan de Siciliaanse mentaliteit en levensvreugde. De groep heeft sinds de oprichting in 1990 aan heel veel festivals hun medewerking verleend. Dit is hun eerste bezoek aan Nederland. Ze brengen een klein orkest mee bestaande uit de typisch Zuid-Europese instrumenten zoals de frscalettu, een soort fluit die wordt gebruikt door de schaapherders, tamboerijn, bummulu, tamboerijn bipelle, marranzano en natuurlijk de accordeon en gitaar. De groep draagt het Siciliaanse kostuum uit de 19e eeuw.

www.dansfestivalbolsward.nl

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.