Instrumenten Doe-Dag in Sneek drukbezocht

Een groot aantal basisschoolleerlingen uit de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, Franekeradeel en Harlingen kwam zaterdag 11 februari af op de Instrumenten Doe-Dag van Kunstencentrum Atrium en Muziekschool Ritmyk.

170212 Instrumenten Doe-Dag in Sneek drukbezocht-1

Foto: Casper Ferwerda

Op de Atrium-leslocatie in Sneek konden ze allerlei instrumenten uitproberen. De Instrumenten Doe-Dag trok in totaal 400 man. De deelnemende kinderen, uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool, hebben de afgelopen tijd bij

Kunstencentrum Atrium, Muziekschool Ritmyk of in hun schoolklas lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) gevolgd. Bij AMV komt de basis van de muziek aan bod. De Instrumenten Doe-Dag helpt de kinderen bij het kiezen van het instrument dat ze de komende jaren willen leren bespelen.

In lessen van een half uur kon er in groepen op een instrument worden gespeeld. Een muziekdocent vertelde ondertussen meer over het instrument. Van 9.30 uur tot 14.30 uur vonden er in twintig lokalen lessen plaats. Onder andere saxofoon, harp, gitaar, drumstel, dwarsfluit, viool, accordeon, piano, cello en een groot koperblazers konden rekenen op veel belangstelling. Ook bij de zanglessen was het druk.

Bij sommige kinderen ging de voorkeur al snel uit naar een bepaald instrument. Anderen vonden meerdere instrumenten even leuk en zullen een lastige beslissing moeten nemen. Om de keuze wat makkelijker te maken, gaf een aantal zich na de Instrumenten Doe-Dag op voor de reguliere gratis proefles die Kunstencentrum Atrium (Súdwest-Fryslân) en Muziekschool Ritmyk (Franekeradeel, Harlingen, Littenseradiel) aanbieden.

Zo kunnen ze binnenkort nog eens uitgebreider kennismaken met een bepaald instrument.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *