Inspirerende podcast over chronisch ziek zijn en ondernemen 

Chronisch ziek zijn en ondernemen is niet altijd een gemakkelijke weg. Als hardwerkende ondernemer moet je de energiebalans in de gaten houden. “Door eigen baas te zijn, lukt me dat veel beter,” vertelt Vicky de Groot uit Bolsward. Vicky heeft een chronische aandoening en startte in 2020 haar eigen onderneming. Ze wil nu graag andere chronisch zieken inspireren om eveneens ondernemer te worden. Met een podcast en een eigen boek.

 

“Ik wil duidelijk maken dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik wil laten weten dat als je voor jezelf wilt beginnen je je niet hoeft te laten weerhouden door de chronische ziekte. Het kan, ondernemer zijn als je chronisch ziek bent.” Deze maand startte haar podcast en eind dit jaar komt er een boek uit.

 

‘Ik moet mijn energiebalans in de gaten houden’

VA-Vicky is de naam van haar bedrijf. ‘You can do anything, but not everything!’ is de slogan voor deze onderneming. Ze werkt als virtual assistant voor verschillende opdrachtgevers. “Op jonge leeftijd heb ik een aandoening gehad waar ik nooit goed van hersteld ben. Ik moet altijd mijn energiebalans in de gaten houden. Mijn krachten soms sparen en niet in één keer alles verspelen. Mijn batterij laadt gewoonweg langzamer op.”

Vicky startte vorig jaar haar eigen bedrijf en komt er al snel achter dat ‘eigen baas zijn’ beter voor haar is dan voor een baas werken. Ze kan haar eigen tijd indelen en houdt het werk op die manier beter vol. Graag deelt ze haar ervaringen met andere chronisch zieke mensen die ze misschien over de streep kan trekken om ook een eigen bedrijf te beginnen.

 

Gesprekken met ondernemers die kampen met chronische ziekte

 

Vicky voert in haar podcast over het thema ‘Chronisch ziek en ondernemen’ gesprekken met ondernemers die net als zij kampen met een chronische ziekte. Zij vertellen wie ze zijn, wat ze doen, hoe zij tot het besluit zijn gekomen om dit werk te gaan doen en hoe zij dit combineren met hun ziekte. Het moet een inspiratiebron voor andere chronisch zieken zijn. De podcast is door iedereen te beluisteren via Spotify en Springcast.

Ze doet het inspireren en informeren van anderen overigens niet met een podcast alleen want eind oktober van dit jaar verschijnt haar boek ‘Inspiratieverhalen, de meest inspirerende verhalen door de mooiste mensen geschreven’. Het boek is als pre-order via haar website te bestellen. (www.vavicky.nl).

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.