Inspirerend seminar over Wonen in de wijk van morgen

Vrijdag 28 november heette Bouwgroep Dijkstra Draisma ruim 200 relaties welkom in Dokkum. Woningbouwcorporaties, gemeenten en zorgaanbieders bezochten de inspirerende omgeving rondom de eigen Houtkonstruktiehal.

Sprekers met oog voor de toekomst, boeiende workshops en innovatieve producten waren belangrijke onderdelen van het seminar. Over hoe ‘zorg’ en ‘leefbaarheid’ in iedere wijk en ieder dorp uitstekend kunnen renderen

“Bedrijven in de bouwsector moeten leren samenwerken in plaats van met veel juridische dossiers risico’s afdekken.” Het waren de bijna profetische woorden van Hennes de Ridder tijdens de viering van de nieuwbouw van het pand van Bouwgroep Dijkstra Draisma in Bolsward in 2002. Het betekende een opmaat naar het bedrijf zoals Bouwgroep Dijkstra Draisma zich nu, tijdens het 110 jarig bestaan, presenteert. Bouwbedrijven moeten anders gaan denken en werken. Doen zoals we het ‘al honderd-en-tien jaar’ deden kan niet meer.

Wonen in de wijk van morgen
Bewoners willen meebeslissen over wooncomfort. Levensloopbestendige woningen met lage onderhouds- en energiekosten. Hoe verleng je de levensduur van woningen in combinatie met het verlagen van de energierekening? Op een toekomstbestendige, milieuvriendelijke en betaalbare manier? Er wordt een stijging verwacht van 60% van het aantal ouderen met functioneringsproblemen. En het aantal bedden in verpleeghuizen krimpt vors. Hoe zorgen we dat we langer thuis kunnen blijven wonen? Met alleen ‘stenen stapelen’ verkopen of verhuren we niks meer. We hebben ook oog voor de omgeving, de leefbaarheid.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.