Inschrijftermijn ,Heel Fryslân Bakt' verlengd

Bolsward – Door de vele vragen en aanmeldingen heeft de Bolswarder Activiteiten Commissie besloten de inschrijftermijn voor deelname aan het evenement ,Heel Fryslân Bakt’ te verlengen naar 16 juni.

Opgeven kan via Daarna krijgen de deelnemers(sters) een aanmeldingsformulier en kan het recept worden doorgeven. De organisatie meldt dat de receptuur niet in grammen nauwkeurig hoeft te zijn, maar wel dat opgegeven wordt welke ingrediënten gebruikt worden.

Ook is het niet de bedoeling dat men ter plekke bakt, maar dat de deelnemers op zaterdag 18 juni, voor 10.30 uur, hun thuis gebakken taart of baksel komen brengen! Er kan meegedaan worden in drie groepen: tot tien jaar, van 10 tot 18 jaar en v.a. 18 jaar. Elke categorie heeft een eigen drie leden tellende jury, die per leeftijdsgroep de ,beste thuisbakker van Fryslân’ aanwijst.

De bakkers, in de 18-plus groep, strijden voor de eeuwige roem en een Kitchen Aid als hoofdprijs! Voor alle andere winnaars worden door de
ondernemers mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Rondom ,Heel Fryslân Bakt’ op het Marktplein zijn er die dag op de Appelmarkt verschillende kramen, met allerlei informatie op het gebied van bakken, koken, zoetigheid, lekkers enz. Op de ,bakmarkt’ wordt ook van alles aangeboden op dat gebied, zoals bakspullen, kookboeken, serviezen, tafellinnen enz.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *