Innovatief korfbalidee KV Westergo valt in de smaak bij KNKV

Korfbal is een sport voor jongens en meiden, met vrienden en vriendinnen, voor jong en oud. Iedereen doet mee! Dit weten ze bij KV Westergo natuurlijk allang.

Toch blijft korfbal relatief onbekend bij het grote publiek en lijkt de drempel om korfbal te spelen soms te hoog. KV Westergo bedacht een innovatief plan om korfbal aantrekkelijker en gemakkelijker te maken voor iedereen. Een 2 tegen 2 spelvorm, met één korf, zonder lijnen en op iedere plek te spelen.

Dit initiatief bleek prachtig aan te sluiten bij één van de twee hoofdambities van het KNKV: korfbal naar olympisch niveau én zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal.

In het voorjaar van 2018 stelde het KNKV €100.000 uit het Innovatiefondsbeschikbaar voor de uitvoering van innovatieve ideeën van verenigingen. KV Westergo diende het plan voor 2x2KorfbALL in en in juni togen Doutsen Krol en Mirna Feddema van KV Westergonaar Zeist. Daar waren ze – met 9 andere clubs – uitgenodigd omhet plan te komen pitchen. De experts van de beoordelingscommissie bleken al net zo enthousiast als de bestuursleden van KV Westergo.

Goed nieuws bleef dan ook niet uit: 2×2 KorfbALL mag doorontwikkeld worden met een mooie bijdrage uit het Innovatiefonds. Samen met experts van het KNKV werken enthousiaste leden inmiddels aan de uitwerking van het plan. Tijdens het EK Korfbal dat in oktober in Friesland gehouden zal worden, wordt 2×2 KorfbALL gepresenteerd aan het grote publiek. Op het schoolkorfbaltoernooi van 19 september krijgt de basisschooljeugd uit Bolsward en omstreken al de gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe, snelle korfbalvorm en de rest van Bolsward zal snel volgen!

Via de website, Facebook, twitter en Instagram van KV Westergo zijn de ontwikkelingen van 2×2 KorfbALL te volgen.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.