Informatiebijeenkomst over Reidmarroute

Donderdag 24 mei wordt in Blauwhuis een informatieavond  gehouden over de aan te leggen Reidmarroute.

De Reidmarroute is een voormalige kanoroute vanuit Bolsward over de Blauhûsterpuollen naar Oudega. De route komt onder andere langs de meertjes It Fliet, het Reidmar en het Sipkemar te liggen.

Voor de aanleg van de route is het nodig om dammen te verwijderen en bruggen te verhogen of te vervangen. Op een aantal plekken maken we van duikers (buizen waar water doorheen stroomt) onderdoorgangen met een doorvaarthoogte van 1,50 meter. Daarnaast gaan we op een aantal plaatsen baggeren, dit betekent dat vaarten meer breedte en diepte krijgen.

Datum: donderdag 24 mei 2018
Locatie: Café De Freonskip, Vitusdyk 15, Blauwhuis

Programma:

19.30 – 19.45 uur Inloop met koffie / thee
19.45 uur Projectleider Roald Schmidt vertelt wat er de afgelopen tijd allemaal is gedaan en hoe het vervolg eruit ziet.
20.00 uur Aannemer de Waard vertelt over de planning en de uitvoering van de werkzaamheden.
20.15 uur Gelegenheid om tekeningen te bekijken en vragen te stellen aan het projectteam van de provincie Fryslân en gemeente Súdwest-Fryslân.
21.00 uur Einde

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.