Informatieavond Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

SNEEK – Naar verwachting treedt de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), samen met de Omgevingswet, op 1 juli 2023 in werking.

De Wkb moet zorgen voor betere kwaliteit van gebouwen. Dat is in het belang van bewoners en gebruikers. Denk aan een goede brandveiligheid, een laag energieverbruik en minder gebreken bij nieuwbouw en verbouw.

De gemeente nodigt daarom bouwbedrijven, architecten en bouwkundige adviseurs uit voor een informatieavond over deze nieuwe wetten. Tijdens deze avond informeert de gemeente u over de belangrijkste aspecten van de Omgevingswet en de Wkb en de gevolgen hiervan voor het bouwproces. Kwaliteitsborger Keimpe Stroop (Gbou) vertelt over de rol en de taken van de kwaliteitsborger.

Informatieavond

Wanneer: maandag 30 januari 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Waar: Raadszaal Bestjoershûs (Marktstraat 1, Sneek)
Aanmelden: ondernemen@sudwestfryslan.nl (uiterlijk 25 januari)

Programma

19.30 uur: inloop
20.00 uur: opening – wethouder Bauke Dam
20.05 uur: uitleg grootste wijzigingen Omgevingswet – Robert Grovenstein
20.15 uur: uitleg Wet Kwaliteitsborging – Johan van der Meer
20.30 uur: pauze
20.45 uur: wat doet een kwaliteitsborger? – Keimpe Stroop
21.15 uur: ruimte voor vragen
21.30 uur: afsluiting met een hapje en een drankje

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.