Informatie avond zonnecollectief op het schiphuis Watersportvereniging

De BoalserterEnerzjyKoöperaazje (DEBo) plaatst in een postcoderoosproject 204 zonnepanelen op het schiphuis van de BWS.

Dankzij de nieuwe provinciale subsidie: “Asbest er af, panelen er op” lukte het om het financiële plaatje rond te krijgen. Iedereen in Bolsward e.o. kan participeren. Deelnemers krijgen gegarandeerd 15 jaar lang hun energiebelasting terug en kunnen zodoende in ruim 9 jaar hun investering terug verdienen. De laatste 5+ jaar is winst.

Deze regeling is op dit moment aantrekkelijker dan panelen op eigen dak omdat de saldering regeling maar gegarandeerd wordt tot 2020, met een onzekere verlenging tot 2023. Het risico dat de investering hiermee terug verdiend wordt is dus erg onzeker.

Met het postcoderoos project krijgt de deelnemer 15 jaar lang de energie belasting  -op dit moment € 0,1265 per Kilowattuur-  terug gestort op zijn rekening, van de stroom die de panelen hebben opgewekt. Op deze manier is het mogelijk een bijdrage te leveren aan duurzame opwekking van energie door het collectief leggen van panelen op een ander dak.

Op Dinsdag 27 maart.om 20.00uur wordt in de Wijnberg te Bolsward nader uitleg gegeven aan ieder die hier  belangstelling voor heeft. Informatie en invulformulier is ook te vinden op www.debo.frl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *