Indrukwekkend eerbetoon verongelukte Bolswarder wielrenner

Leden van de wielvereniging Snits hebben zondag een indrukwekkend eerbetoon gegeven aan hun wielervriend die eerder die week om het leven kwam tijdens een wielerwedstrijd in Sneek.

Als laatste eerbetoon begeleidden de fietsers de rouwwagen vanuit Sneek terug naar Bolsward. Zo’n honderd renners fietsten onder politie-begeleiding voor de rouwauto in stilte de route die de Bolswarder renner zo vaak heeft gefietst.

Maandag 26 juni vond het noodlottige ongeval plaats tijdens de de clubcompetitie van de wielervereniging. De Bolswarder kwam met hoge snelheid in de eindsprint tegen de jurywagen aan en kwam daarbij om het leven.

Foto Jolanda Siemonsmafotografie

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.