In Memoriam Rintje Altena

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat natuurman  Rintje Altena onverwachts is overleden.

Rintje heeft voor de Milieugroep Bolsward veel betekend, en dat vooral door zijn enorme kennis over de planten- en bomenwereld. Zijn visie, ondersteuning  en adviezen m.n. over het groenbeleid in Bolsward en Súdwest Fryslân waren van grote waarde voor de Milieugroep.

Het enthousiasme en de vriendelijkheid waarmee hij samen met ons als werkgroep een aantal prachtige planten- en paddenstoelenexcursies verzorgde,  waren altijd een feest voor de deelnemers. Dankzij zijn inzet is er in Bolsward een vriendengroep ontstaan die mede onder zijn leiding, regelmatig planteninventarisaties deed.

Op deze wijze ontstond er een goed beeld van de biodiversiteit in Bolsward en omgeving.  De natuuropnamen die hij  in alle seizoenen maakte, waren altijd weer bijzonder om te zien. Eén van onze mensen zei dit: “Een grote en heel bijzondere boom is plotseling geveld”: het heeft ons als werkgroep diep geraakt. Rintje we zullen je enthousiasme en je optimisme, maar ook je altijd vriendelijke lach meer dan missen in Bolsward. We wensen de nabestaanden alle sterkte toe.

St. Milieugroep Bolsward

 

 


4 reacties

 1. Peter van Breeden schreef:

  Een “bijzonder”mens, wij gaan hem missen….

 2. aoostenveld schreef:

  Rintje, dank je wel voor alle mooie verhalen en foto’s, maar vooral voor je liefde en aandacht voor de mensen en dieren om je heen. Je was een fantastische man

 3. Evert Salverda schreef:

  Een prachtmens was je Rintje: ik zal je zeker missen in Bolsward!

 4. T. Huisman schreef:

  Met hart en ziel voor de natuur en planten kruiden en bomen, en kon er heel bezielend over vertellen en had een charismatische uitstraling. Een bijzondere persoon. Kon er levendig en boeiend en gedreven over vertellen. We denken er nog vaak aan terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *