In Memoriam Rintje Altena

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat natuurman  Rintje Altena onverwachts is overleden.

Rintje heeft voor de Milieugroep Bolsward veel betekend, en dat vooral door zijn enorme kennis over de planten- en bomenwereld. Zijn visie, ondersteuning  en adviezen m.n. over het groenbeleid in Bolsward en Súdwest Fryslân waren van grote waarde voor de Milieugroep.

Het enthousiasme en de vriendelijkheid waarmee hij samen met ons als werkgroep een aantal prachtige planten- en paddenstoelenexcursies verzorgde,  waren altijd een feest voor de deelnemers. Dankzij zijn inzet is er in Bolsward een vriendengroep ontstaan die mede onder zijn leiding, regelmatig planteninventarisaties deed.

Op deze wijze ontstond er een goed beeld van de biodiversiteit in Bolsward en omgeving.  De natuuropnamen die hij  in alle seizoenen maakte, waren altijd weer bijzonder om te zien. Eén van onze mensen zei dit: “Een grote en heel bijzondere boom is plotseling geveld”: het heeft ons als werkgroep diep geraakt. Rintje we zullen je enthousiasme en je optimisme, maar ook je altijd vriendelijke lach meer dan missen in Bolsward. We wensen de nabestaanden alle sterkte toe.

St. Milieugroep Bolsward

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.