Imkerij Bolsward

Nu de langste dag is aangebroken en d kans op mooier weer aanbreekt en wij dus lekker buiten kunnen zitten, neemt de kans ook toe dat bijen bij sommige mensen grote schrik opleveren.

 

Bijen zijn belangrijke dieren want ze zorgen voor de bestuiving van de verschillende bloemen en gewassen, maar worden liever niet gezien o een zonnig terras met mensen. Om meer over bijen te weten te komen organiseert de Nederlandse bijenvereniging de landelijke open dag. Dit jaar opent ook Imker Meinen uit Nijland zijn tuin en is iedereen welkom om te zien hoe zo’n bijenvolk en kast eruit ziet.  

In sommige gevallen komt het voor dat een bijenvolk uitvliegt en dan daar waar de koningin stopt als één grote zwerm blijft zitten. Dan is het goed om te weten dat u bij een imker terecht om de zwerm te laten vangen. Zo heeft ook Bolsward een imker die u kunt bellen als u een bijenzwerm in uw tuin of huis hebt zitten. Harm Jan Heeringa is zo’n imker welke u kunt bellen. Hij heeft een aantal bijenvolken en heeft een informatieve website gemaakt over bijen en honing. 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *