IJsgroei stadsgracht op koers voor “spekriderij

Een eerste meting van het ijs op de stadsgracht van Bolsward heeft het bestuur van de Spekriderij laaiend enthousiast gemaakt.

Hangend aan één van de bogen meet ijsmeester Yde de Boer 4 cm ijs. © GertJan Jorna

Want het bleek dat er op dit moment 4 cm ijs ligt in het water van de Appelmarkt.  Uiteraard nog niet voldoende om nu al schaatsers op toe te laten maar met de huidige vooruitzichten biedt het een goed perspectief op het doorgaan van deze bijzondere wedstrijd die, als hij doorgaat, de derde editie zou zijn.

De komende dagen zullen we u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen. Belangrijk is om te weten dat er alleen deel kan worden genomen als men rijdt op “houtsies” en als er gereden wordt in een lange wollen onderbroek.

Ook zal er voor de kinderen een wedstrijd worden gehouden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.