IJsbaan helaas nog niet open

Tot grote teleurstelling van het bestuur van de ijsvereniging Bolsward moest men woensdag alsnog de eerdere genomen beslissing om de ijsbaan te openen terugdraaien. “Het kon niet”: Aldus bestuurslid Jan Wolf.

“Het zag er allemaal zo goed uit vanmorgen maar nadat de zon meer kracht begon te krijgen, kwam er water onder het ijs te zitten. En dat zorgt ervoor dat als er teveel kinderen op de baan komen dat het ijs gaat breken er er schotsen ontstaan”.

Doordat de constructie van de ijsbaan niet helemaal waterpas is, is aan de brede zijde van de baan maar een dun laagje water, dit bevriest volgens Wolf wel snel maar doordat het dun is en er water onder komt is catastrofaal voor de baan.

Vandaar dat het bestuur het besluit nam om de baan toch niet open te laten gaan. Morgen zal er opnieuw gekeken worden naar de situatie. Via de Facebookpagina laat het bestuur dan weten of de baan opengaat.

Op onderstaande beelden is te zien dat er water op de baan kwam.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.