IJsbaan Bolsward "overbevolkt" (video update)

Het begon rustig omstreeks 13.00 uur vanmiddag, maar na een half uurtje werd het snel drukker op de ijsbaan van Bolsward, omstreeks 14.00 uur waren er enkele honderden kinderen en volwassenen op de baan te vinden. Het werd zelfs zo druk dat het ijs aan één kant van de baan in stukken brak en er veel schotsen kwamen.  Ondanks die teleurstelling beleefden de kinderen een geweldige middag, want een deel van de baan bleef goed.

Met de meest uiteenlopende soorten van schaatsen werden de eerste streken op het ijs gezet, achter de stoel, in papa’s, mama’s of opa’s hand. Achter op de slee. Of gewoon lekker glijden op het ijs. Er werd gevallen maar weinig tranen vloeiden deze middag. Doordat het ijs in een bocht helemaal een “schotsenbocht” is geworden, zal de ijsbaan tot nader gesloten zijn. Het bestuur roept op om vooral niet meer te komen.

Hendrik Jellema maakte aan het begin van de middag een aantal foto’s.

Video: Petra Kroon

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.