Ierse dichters proeven van Oenema's Bearenburch

Bolsward – Twee Ierse dichters Moya Roddy en Pete Mullineaux hebben dinsdag 17 mei kennis gemaakt met de Bearenburch van Wiepe Oenema uit Bolsward. Een bezoekje aan distilleerderij ,De Stiekeme Stoker’ was opgenomen in het programma ,Talen naar Taal’. Een initiatief van de in Makkum woonachtige Letja de Goede.

De Goede: ,,In 2010 ben ik, na een verblijf van 40 jaar in Ierland, in Makkum neergestreken. Ik wilde meer weten en begrijpen van en over mijn nieuwe thuisland en via het ambassadeurschap met name de zuidwesthoek meer op de kaart krijgen. Taal heeft altijd mijn passie gehad. In Ierland, net als in Friesland wil een deel van de bevolking de eigen taal gebruiken en behouden. Ik wilde onderzoeken of het mogelijk was Friese en Ierse dichters bijeen te brengen en hun talen onder de aandacht te brengen.”

Dat resulteerde in het programma ,Talen naar Taal’. De dichters worden in deze week bijgestaan door muzikanten die zowel Friese als Ierse muziek spelen. Ook worden er gedurende de week vier informatieve wandelingen georganiseerd. Behalve het luisteren naar de dichters is er ook een workshop Dichterbij, begeleid door Letja de Goede, met muzikale onderbrekingen.

Op het programma staan onder andere wandelingen door Makkum, Harlingen, de Pingjumer Gouden Halsband en een boswandeling in het Lycklamabos in Gaasterland. Daarnaast wordt het Fries Scheepvaart Museum en wordt een bezoek gebracht aan Hantum.

Verder gaan de dichters het IJsselmeer op met De Blazer, maken ze een zeiltocht op een van de Friese meren, een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum staat op het programma en is er het proeven van typisch Friese lekkernijen in Bolsward (Stiekeme Stoker) en Sneek.

Op de foto, van links af: Moya Roddy, Letja de Goede, Wiepie Oenema en Pete Mullineaux. Foto Jan Vijver

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.