Humanitas Zuidwest-Friesland zoekt vrijwilligers voor het maatjesproject.

Iedereen heeft behoefte aan sociale contacten. Er zijn omstandigheden waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement raakt. Dat kan bijvoorbeeld komen door een lichamelijke of psychische beperking.

Het maatjesproject brengt ondersteunend contact tot stand tussen deze mensen en vrijwilligers. Door samen activiteiten te ondernemen worden de deelnemers gestimuleerd om weer een sociaal leven op te bouwen.

De maatjes overleggen samen over de frequentie van de bezoeken en de invulling van de tijd. Vaak ontmoeten ze elkaar ongeveer eens in de twee weken voor twee tot drie uurtjes. De activiteiten zijn wisselend. Denk aan wandelen, fietsen, winkelen, koffie drinken, naar de markt, een museum bezoeken, etc. Het doel is om de deelnemer zelfverzekerder te maken en het sociale isolement te doorbreken.

Humanitas is op zoek naar vrijwilligers in een groot gebied; de omgeving van Makkum Workum, Koudum, Bolsward en Sneek.
Wilt u iets voor een ander betekenen, meld u aan. Uw vrije uurtjes zijn van onschatbare waarde voor de mensen die een maatje zoeken. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met tel. 06 31555196 of mail naar: maatjes@humanitas-zwf.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.