Humanitas Zuidwest Friesland zoekt Vrijwilligers Rouwverwerking

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden.

Ze vinden steun in een van onze meer dan 700 activiteiten landelijk, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

Rouwverwerking
Na het verlies van een partner, maar ook na het verlies van een kind, een ouder of een broer of zus kan men er behoefte aan hebben om daarbij steun te krijgen. Ook al heb je mensen om je heen, je kunt behoefte hebben aan te praten met anderen, aan iemand die onbevooroordeeld luistert. Vrijwilligers die daarbij ondersteunen kunnen zich op diverse manieren bij Humanitas inzetten.

Lotgenotengroepen
In deze groepen spreken deelnemers over hun verlies. Het is juist de onderlinge herkenning die veel steun kan geven aan de deelnemers van de groep. Er zijn twee vrijwilligers die een groep ondersteunen. Deze vrijwilligers maken deel uit van de werkgroep Steun bij verlies.

Een vrijwilliger komt in overleg op gezette tijden thuis om hulp en steun te bieden bij het verwerken van het verlies. De vrijwilliger is geen professionele hulpverlener, maar een medemens die luistert en meeleeft; iemand waarvan men begrip en steun mag verwachten tijdens het verwerkingsproces. De vrijwilligers maken deel uit van de werkgroep Steun bij verlies.

Voor deze activiteiten zoeken we vrijwilligers. Ook is het mogelijk dat mensen zich in willen zetten voor meer dan een van de activiteiten.

Inlichtingen over deze vacatures bij: Coördinator Tetsie Reinsma.tel: 0517-854985
Website: http://www.humanitas.nl/afdeling/zuidwest-friesland
Gebruik het e-mail adres om in contact te komen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.