Humanitas zoekt voorlezers

Humanitas Zuidwest-Friesland zoekt vrijwilligers voor het voorleesproject.

De vrijwilligers van het voorleesproject komen eens per week bij een gezin thuis om voor te lezen aan jonge kinderen. Het helpt de kinderen om onze taal beter te spreken en om meer woorden te begrijpen.

Vrijwilligers moeten plezier hebben in het voorlezen aan jonge kinderen. Wij vragen van de voorlezer een open houding om in gelijkwaardigheid aansluiting te kunnen vinden bij (vaak buitenlandse) ouders en kinderen.
Eigenschappen als geduld en creativiteit zijn van belang. De vrijwilliger moet ten minste een half jaar beschikbaar zijn in verband met het waarborgen van de continuïteit in het contact met de kinderen en het gezin.

Na aanmelding volgt een gesprek met een van de coördinatoren. Daarna kan de vrijwilliger gekoppeld worden aan een gezin. Dat gaat in onderling overleg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het voorleesproject: 06 12352397 (spreek uw boodschap in) of email: voorleesproject@humanitas-zwf.nl
Kijk ook op www.humanitas.nl/afdeling/zuidwest-friesland

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.