Hulp voor jou bij het terugbetalen van te veel ontvangen toeslag

Toeslagen vraagt mensen die te veel toeslag hebben ontvangen weer te beginnen met terugbetalen. Het gaat hierbij om huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.

De mensen die nog toeslag moeten terugbetalen vanaf 2020 tot maart 2022, ontvingen hierover de afgelopen maanden al een brief. En zij krijgen via een tweede brief een betalingsregeling aangeboden. Moet jij nog te veel ontvangen toeslag terugbetalen? Kies de manier van terugbetalen die bij jou past en vraag hulp als je er niet uitkomt.

Door de onzekere periode tijdens de coronacrisis heeft Toeslagen mensen tijdelijk niet herinnerd aan het terugbetalen van te veel ontvangen toeslag. Nu de coronamaatregelen zijn afgebouwd, vraagt Toeslagen weer te beginnen met terugbetalen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen kan terugbetalen op de manier die past bij hun persoonlijke situatie.

Daarom biedt Toeslagen drie manieren aan. De eerste mensen die zijn begonnen met terugbetalen, maken daar ook gebruik van. Sommigen kiezen voor terugbetalen in 24 maanden en maken het bedrag voor de eerste maand over. Anderen betalen in één keer of vragen een persoonlijke betalingsregeling aan.

Deze hulp is er voor jou

Verwacht je dat het niet lukt om terug te betalen in 24 maanden? Vraag dan een persoonlijke betalingsregeling aan. Op toeslagen.nl/teveelontvangen kan je een persoonlijke betalingsregeling aanvragen, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Kom je er niet uit? Vraag Toeslagen om hulp. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Op toeslagen.nl/teveelontvangen vind je misschien het antwoord op je vragen. Ook kan je op deze site een belafspraak maken voor contact met de BelastingTelefoon.

De BelastingTelefoon belt jou dan terug op een moment dat het jou uitkomt. Je kan ook zelf bellen op 0800-0543. Of ga langs bij een toeslagenservicepunt in de buurt, bijvoorbeeld voor hulp bij het aanvragen van een persoonlijke betalingsregeling. Benieuwd welke servicepunten er bij jou in de buurt zijn? Check toeslagen.nl/teveelontvangen en vul je woonplaats of stad in jouw buurt in.

Heb je extra hulp nodig met je geldzaken? Kijk dan eens op geldfit.nl/toeslagen. Hier kan je een korte en anonieme vragenlijst invullen. En op basis daarvan krijg je persoonlijke tips en een overzicht van organisaties en hun contactgegevens waar jij extra hulp kunt krijgen.

Marcel Schutte, adviseur Geldfit: “Geldfit werkt samen met Toeslagen. Samen wijzen we mensen die hulp zoeken bij hun geldzaken de weg naar passende hulp.”

Meer weten? Kijk op www.toeslagen.nl/teveelontvangen.

Foto (C): Belastingdienst 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.