Huis Van Eysinga heropent deze week met 50% welkom-terug-korting

LEEUWARDEN – Huis Van Eysinga heropent vandaag, woensdag 26 januari. Het Museumhuis verwelkomt de eerste bezoekers na de lockdown feestelijk. Je kunt de eerste dagen het huis voor de helft van de prijs bezoeken. De heropeningskorting van 50% geldt t/m zondag 30 januari a.s. Ontdek de grandeur van de Friese adel!

Kom binnen bij de Friese adel

Huis Van Eysinga is een 18de-eeuws herenhuis met chique stijl- en ontvangstkamers. Het huis is ingericht in de neoclassicistische stijl van de Franse koning Lodewijk XVI. Gebouwd voor één van de meest aanzienlijke mannen van die tijd, Frans Julius Johan van Eysinga.

De adellijke grandeur is duidelijk terug te zien in het huis. Je bewondert er prachtig origineel stucwerk, houtsnijwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren, en mooie portretten van de familie.

Uniek is dat je zelf mag ervaren hoe de familie Van Eysinga hier heeft gewoond. Je waant je letterlijk één van hen. Je mag de kasten openen om te kijken wat erin zit, plaats nemen aan tafel om een spelletje te spelen, zoals de familie dat ook deed. Zet de pruik op van de heer des huizes of geniet in de salon van blokfluitmuziek van Händel, Beethoven en Mozart. In de keuken en de poetskamer lijkt het alsof je de boenwas nog ruikt en de bedienden door het huis hoort lopen. Breng de statige en rijk gedecoreerde stadswoning met prachtige stijlkamers én verborgen gangen en ruimtes tot leven! Bel jij aan en kom je binnen?

Met welkom-terug-korting geopend

Bezoek Huis Van Eysinga nu met korting. Houders van een Vriendenloterij VIP-kaart mogen bovendien 3 gratis introducés meenemen.

Huis Van Eysinga van Hendrick de Keyser is geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 11-16 uur. T/m 30 januari kun je Huis Van Eysinga met korting bezoeken.

Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl/nl/huis-van-eysinga

Foto (C): Arjan Bronkhorst

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.