Huib Eijer na 50 jaar werken met pensioen

Maandagmorgen was de laatste werkdag van Huib Eijer bij United Coffee in Bolsward, na 50 jaar arbeid gaat hij deze maand met pensioen.

Eijer begon als 15 jarige jongen bij koffie en theebranderij Van der Plaats op het Marktplein. Al vrij snel kwam hij achter de destijds nieuwste machine te staan van de fabriek, want in maart werd er bij Van der Plaats een spiksplinternieuwe theebuiltjesmachine opgesteld.

Deze machine staat nog steeds opgesteld in de huidige fabriek aan de Koopmans Heeresweg en wordt nog steeds een aantal maal per jaar gebruikt.

In 1969 verdween de naam Van der Plaats toen de fabriek werd overgenomen door Niemeijer. In 73/74 werd de huidige fabriek aan de Koopmans Heeresweg gebouwd en verhuisde de fabriek uit het centrum van de stad. Eijer bleef daarbij voornamelijk achter de theebuiltjesmachine staan. Niemeijer werd vervolgens in 1983 overgenomen door de Drie Mollen en vorig jaar kwam de fabriek in Japanse handen toen United Coffee de fabriek overnam.

Tijdens zijn tijd in de ondernemingsraad was er sprake dat bij een overname het kantoorpersoneel hun baan zou kwijtraken. Samen met de vakbonden moest er toen gestreden worden om die arbeidsplaatsen te behouden wat na een aantal maanden onderhandelen ook lukte.

Vervelen zit er voorlopig niet in, hij mag graag fotograferen en mag ook graag achter de computer werken. Daarnaast heeft hij vier kleinkinderen waar een aantal dagen in de week op gepast wordt.

Maandag was de laatste werkdag en later deze maand zal zijn pensioen en afscheid gevierd worden met de collega’s en leidinggevenden. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *