Horeca niet blij met verhuizing Night of the Heamiel

Verschillende horecaondernemers vrezen dat het stil zal zijn in de binnenstad tijdens de Night of the Heamiel.(NotH)

Ze ervaren de verhuizing van het populaire evenement tijdens de Heamiel als een dreun voor de Horeca, want het is niet alleen de stille binnenstad maar ook de daar uit voortvloeiende inkomstenderving.

Eerder deze week werd bekend dat het Heamielcomité de NotH en de slotavond verhuizen naar één locatie in plaats de binnenstad en de omgeving van het sportterein. Het samenbrengen op één locatie zou de kosten drukken er is voldoende plaats op de nieuwe locatie.

Voorzitter van het Heamielcomité, Bauke Dam, denkt dat het allemaal mee zal vallen, het gaat maar om één evenement welke uit het centrum verdwijnt. Er blijft volgens hem nog genoeg te doen in de binnenstad wat publiek naar het centrum trekt. Daarnaast zal in het Julianapark gebruikt gemaakt worden van Bolswarder horeca ondernemers.

Het is volgens Dam een zeer wel overwogen beslissing waar het Heamiel comité al enkele jaren mee bezig is.  “Het punt veiligheid, ruimte en kostenbeheersing zijn voor een goede contuiniteit van onze stichting belangrijkste punten”:Aldus Dam.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.