Horeca Bolsward enthousiast over verruiming sluitingstijden terrassen

Met het oog op het nog vast te stellen nieuwe horecabeleid heeft burgemeester Hayo Apotheker besloten om de terrastijden bij wijze van proef te verruimen tot uiterlijk 02.00 uur.

En dat maakt de horecaondernemers in Bolsward enthousiast. Een snelle rondgang langs een aantal ondernemers laat weten dat er geen enkel negatief geluid is te horen. Momenteel is de sluitingstijd in Bolsward 0.00 uur. Maar werd het tot 01.00 uur gedoogd omdat dit in Sneek de sluitingstijd is.

Irma van der Laan van grandcafe Bollocks vindt het vooral mooi vanwege het rookbeleid. Hier wordt steeds strenger op gecontroleerd en als men nu buiten kan blijven zitten tot aan de sluitingstijd is dat voor de horeca goed. Het terrasbeleid geldt voor zowel den achthoreca in de hele gemeente en de restaurants in Bolsward en Sneek.

De proef begint op 15 augustus 2014 en loopt tot aan de inwerkingtreding van het nieuwe horecabeleid. (foto via Posthoorn.nl)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.