Hoofdklassepartij primeur voor Nijland

NIJLAND – Het Zweitse Huitema Sportpark in Nijland vormt op zaterdag 6 juni het strijdtoneel van de heren en dames hoofdklassekaatsers.

Ook staat er een grote federatiewedstrijd voor alle jeugd- en seniorencategorieën op het programma. De toegang is gratis. Het is voor het eerst dat de hoofdklassers in actie komen in Nijland.

Op zaterdag 6 juni wordt in Nijland een hoofdklassepartij voor dames en heren georganiseerd. Dat is best bijzonder. Het dorp heeft namelijk niet een kaatsvereniging. Een korte voorgeschiedenis maakt duidelijk dat het Zweitse Huitema Sportpark in Nijland niettemin een logische locatie is voor deze partij. Nadat de Sneeker Waterpoortpartij in 2010 voor het laatst wordt georganiseerd, vatten de bij Federatie Sneek e.o. aangesloten verenigingen het plan op de hoofdklassepartij te behouden voor de regio. Er wordt een nieuwe commissie opgericht – Bring de keatsers by ’t keatsen – die de organisatie voortaan op zich neemt en daarbij hulp krijgt van de verenigingen uit de federatie.

Na eerdere edities in Scharnegoutum, Easterein, Goënga en wederom Easterein wordt het eerste lustrum van Bring de keatsers by ’t keatsen gevierd in Nijland. Met onder meer twee voetbalvelden en vier ruime kleedkamers zijn de faciliteiten op het Zweitse Huitema Sportpark toereikend om naast de hoofdklassepartij voor heren en dames ook een grote federatiewedstrijd voor jeugd en senioren te organiseren.

De commissie van Bring de keatsers by ’t keatsen heeft zichzelf ten doel gesteld federatiekaatsers dichterbij de hoofdklassekaatsers te brengen. Naast de hoofdklassepartij wordt daarom ook een grote federatiepartij georganiseerd. De jeugdige federatiekaatsers worden op een leuke manier betrokken bij de kaatstoppers van Friesland. Daar gaat een stimulerende werking vanuit, zo vindt de commissie. Gratis toegang maakt de kaatsdag bovendien laagdrempelig.
De federatiepartij begint ’s ochtends om 10.00 uur. De hoofdklassekaatsers komen ’s middags vanaf 14.00 uur in actie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.