Hondenbezitters positief over Bolsward is Waaks

Vorige week maakte de politie bekend dat zij  actief hondenbezitters ging benaderen om mee te doen aan de actie Bolsward is waaks.

Hondenbezitters zijn namelijk een bijzondere groep inwoners van Bolsward. Ze laten iedere dag de hond uit en lopen daarbij veelal vaste rondjes. Omdat men zo vertrouwd is met de eigen omgeving vallen afwijkende situaties snel op. En daarom van enorm belang voor de politie om die afwijkende zaken bij de politie te melden.

Vandaar dat de politie de afgelopen dagen hondenbezitters op straat aansprak over de actie en de vraag of men mee wilde werken aan dit inbraakpreventie project.

En het blijkt dat hondenbezitters positief reageren. In de nog korte periode dat de politie hondenbezitters aan het benaderen is hebben al ruim 100 mensen toegezegd mee te willen doen. De politie wil nog de hele maand oktober hondenbezitters benaderen. Doel is om een informatieavond te organiseren waarbij meer informatie gegeven wordt waar men o.a.op moet letten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.