Hondenbezitters enthousiast over extra ogen voor politie

Sinds begin oktober is de politie van Bolsward samen met het team handhaving van de gemeente Súdwest-Fryslan op zoek naar hondenbezitters voor het project Bolsward is waaks.

De politie vindt de groep hondenbezitters een bijzondere groep inwoners, zij laten iedere avond hun hond uit in de stad. Ze zijn vertrouwd met de omgeving en vaak vallen afwijkende dingen snel op. Vandaar dat de politie die mensen vraagt om actief mee te doen in het vooromen van woninginbraken.

Wij gingen een avond mee met wijkagent Gerrit Schermer en al snel spreekt hij de eerste hondenbezitter aan, die blijkt al mee te doen met het project en geeft aan dat hij enthousiast is over het idee. De volgende twee hondenbezitters zijn nog niet aangemeld en laten weten dat ze graag meedoen aan het project. Ze hadden al over het idee en de plannen gelezen en vinden het een goed idee.

Afwisselend wordt iemand benaderd die al meedoet maar ook zijn er nog mensen die zich nog niet hadden aangemeld maar al wel van het project hadden gehoord. Ook zij geven zich enthousiast op voor Bolsward is waaks.

In het uurtje waarin wij meelopen worden weer zes namen op de lijst geplaatst. Die is inmiddels gegroeid tot ruim 100 deelnemers.

Nog de gehele maand oktober zal de politie hondenbezitters benaderen. Daarna zal er een informatieavond plaats vinden waarin de politie meer informatie, tips en adviezen zal geven.

Mocht u nog niet gevraagd zijn en toch mee willen doen, dan kunt u zich via basisteam.a5@friesland.politie.nl  aanmelden.

Meer foto’s

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.