Honden steeds populairder

Nu steeds meer mensen meer thuiswerken, wordt ook de keuze voor een hond vaker gemaakt. Was het voorheen nog een probleem als je fulltime werkte, is het nu een welkome afwisseling om tussen de middag even een rondje met de hond te lopen. En ook heel gezellig natuurlijk.

Honden hebben een gezonde invloed op ons. Maar niet alleen vanwege het uitlaten. Honden zijn over het algemeen sociale dieren waardoor je het gevoel krijgt dat er altijd een vriend in huis is. Niet voor niets praten we zoveel tegen onze honden. Daarbij heeft het aaien van je hond een stres verlagende werking. Allemaal pluspunten dus. Toch is nadenken over een hond, nog steeds erg belangrijk.

Gezelligheid

Honden brengen dus vooral gezelligheid. Maar heb je een hond met verlatingsangst, dan is niet alleen je hond niet blij als je veel weg bent, maar is de kans dat je buren gek worden van het gejank ook groot. Goed kijken welk soort hond bij je past, is dus erg belangrijk. Ben je vaak thuis en wil je vooral veel gezelligheid in huis, dan kan een Pomeriaan een optie zijn. Dit hondje is klein, lief en door het wollige uiterlijk een ware knuffelbeer. Naast dat dit viervoetertje heel aanhankelijk is, staat de Pomeriaan er ook om bekend dat ze erg intelligent zijn. Meestal krijgen ze met één persoon in je gezin een speciale sterke band maar dat neemt niet weg dat ze ook tegen anderen erg lief zullen zijn. Alleen veel thuis zijn is dus belangrijk, anders wordt dit bolletje wol snel verdrietig.

Een ware persoonlijkheid

Heb je de voorkeur voor een grotere hond dan wordt je vast direct verliefd op de Australische Herder. Deze hond is niet alleen mooi maar ook heel lief, intelligent en gek op gezelligheid. Het enig is dat deze hond zo slim en energiek is, dat je wel wat ervaring nodig hebt om hem de baas te blijven. Daarbij wil hij graag deel uit maken van alles wat er om hem heen gebeurt. En hij houdt van regelmaat. Daarom gaat hij graag elke dag op het zelfde tijdstip wandelen, eten en zelfs slapen.

Het beste van twee

De Labradoodle, een kruising tussen een poedel en een labrador Retriever, is het beste van twee fijne rassen. De poedel was vooral in de jaren 50 een gewilde hond die je alles kunt leren wat je maar wil. En de Labrador Retriever staat bekend als slimme en sociale hond die veel gebruikt wordt als blinde geleidehond. Niet gek dus dat dat de Labradoodle sociaal is en super lief.  Maar dit nieuwe ras heeft nog een ‘voordeel’. De mooie krullen van deze hond verharen niet. En dat maakt dat de Labradoodle ook super geschikt is voor mensen met een allergie. Niet vreemd dus dat het een van de meest populaire honden van het moment is. Het enige dat je nog moet weten is dat ze een hoog energieniveau hebben en dat ze je kunnen verleiden doordat ze zo super schattig en charmant zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.