Home-Start van start in vijf gemeenten

Deze week is officieel afgetrapt voor het project Home-Start van Humanitas. Het project draait sinds 1 september in de gemeenten Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland.

Home-Start is een programma waarin vrijwilligers een steuntje in de rug geven aan (jonge) gezinnen, met tenminste één kind in de leeftijd tot en met 7 jaar. De vrijwilliger brengt gezelligheid, aandacht, verlichting en een luisterend oor bij gezinnen die daar tijdelijk behoefte aan hebben.

De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

Door de inzet van Home-Start wordt geprobeerd te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. De vrijwilligers moedigen de gezinnen ook aan om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen.

Home-start zoekt vrijwilligers

Spreekt dit project je aan en wil je je inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met Karlijn Houben (06-51311852) voor SWF en DFM of Margriet Verloop (06-51386583) voor de drie andere gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl of www.humanitas.nl

(van links naar rechts)
Cor Trompetter (wethouder Weststellingwerf), Frans Veltman (wethouder De Fryske Marren), Margriet Verloop (Humanitas), Karlijn Houben (Humanitas), Wietze Kooistra (wethouder Opsterland) en Stella van Gent (wethouder Súdwest-Fryslân).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *