Hollandia speelt voor Kathleen in Antwerpen

Moederdag! Maar ook de dag dat de leden van Hollandia richting Antwerpen gingen, waar zij meededen aan een grote taptoe. Verschillende korpsen brachten tijdens deze taptoe hulde aan Kathleen Van den Vonder die in 2000 om het leven kwam tijdens een verkeersongeval.

Kathleen leefde voor de muziek en op deze manier willen ze haar jaarlijks blijven herdenken. De ‘Memorial Kathleen’, inmiddels aan zijn zesde editie toe, is een evenement dat op het lijf is geschreven van het overleden meisje. Een groot deel van haar leven had zij doorgebracht als lid van de drumband De Dageraad Wilrijk. Ze keek er elke keer naar uit om samen met haar vrienden muziek te maken. Wanneer ze niet aan het optreden was, zette ze zelf liedjes op papier.

Ze droomde ervan dat één van die liedjes ooit eens uitgevoerd zou worden. Enkele jaren na haar dood kreeg de vader van Kathleen het idee om de droom van zijn dochter te verwezenlijken. Dat leidde in 2012 tot de eerste ‘Memorial Kathleen’ op de voetbalterreinen van Schelle Sport, waarbij verschillende drumbands een van haar marsen ten gehore brachten. Sindsdien is het herdenkingsevenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, met drumbands uit binnen- en buitenland.

De dag start met een streetparade en aansluitend een Taptoe. Muziek & Showband Hollandia werd groots onthaald en zetten voor de eerste keer nieuwe seizoen een goede show neer. Na het einde van de Taptoe werden twee nummers gespeeld gezamenlijk door de musicerende leden , Sofia & Surrending , geschreven door Kathleen. Tijdens de afmars werd er een nummer gespeeld door Showband Hollandia die de Showband uit Brugge wel heel bekend in de oren klonk Bikee. Duurde niet lang toen er gezamenlijk nog enkele nummers werden gespeeld samen met toe gestroomde andere bandleden.

Wat een eer om op deze dag bij deze nagedachtenis van Kathleen te mogen zijn . Een succes volle dag en bij afscheid bij organisatie Vader Albert Van den Vonder de toezegging; we zien jullie volgend jaar graag weer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.