Hohe Messe van Bach in Martinikerk

Zondag 8 februari zingt het Warnser Bach Ensemble de Hohe Messe van Bach in de Martinikerk van Bolsward.

Elk jaar, begin februari, geeft het Warnser Bach Ensemble onder leiding van Pauli Yap concerten in verschillende karakteristieke Friese plattelandskerkjes.

In 2015 Bestaat het Warnser Bach Ensemble 15 jaar en daarom wordt in dit jubileumjaar de ‘Hohe Messe’ uitgevoerd. Een hoogtepunt in de vocale literatuur en misschien wel het mooiste werk van deze grootmeester. Medewerkenden zijn het baroorkest Concerto d’Amsterdam, het Warnser Bach Ensemble en de bekende solisten Frans Fiselier, Marcel Beekman, Caroline Stam en Netty otter.

Voorafgaand aan deze uitvoering wordt op 4 februari, om 20.30 uur, in Cultureel Centrum de Klameare van Workum door Ebo Reitsma een lezing gehouden over de Hohe Messe met ‘live’ muziekfragmenten gezongen door het Warnser Bach Ensemble. Een kaartje voor deze lezing kost €5,-. In combinatie met het concert (€25,-) is de lezing gratis. Zowel het concert als de lezing kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar wbe@fryskeharlekijn.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.